Rodina bez domova, škoda v milionech a zraněný hasič. Dům v Pěčíně pohltil požár

[chooze:gallery;value:36255]

​K požáru rodinného domu se stodolou vyjeli v pondělí večer hasiči z Královéhradeckého kraje. V Pěčíně na Rychnovsku začala hořet stodola, z níž se oheň po chvíli rozšířil na střechu přilehlého domu. Požár měli hasiči nahlášený ve 20:45.

Když na místo hasiči dorazili, byla už budova celá v plamenech. "Plameny se podařilo dostat pod kontrolu nasazením sedmi proudů. Zásah probíhal vnější i vnitřní cestou. Využili jsme také hašení z automobilového žebříku," uvedli královéhradečtí hasiči na facebooku.

[chooze:article;value:560246]

​Při zásahu se zranil jeden z hasičů. Naštěstí však nemělo jít o nic vážného. Požár hasiči lokalizovali okolo 23. hodiny, ve tři čtvrtě na tři ráno jej prohlásili za zlikvidovaný.

Na požářišti zůstala do rána jedna jednotka, která dohlížela na to, že požár už znovu nevypukne. Co požár způsobilo, zatím hasiči vyšetřují, škodu však předběžně odhadují na 4,5 milionu korun. Majitelům shořelo prakticky všechno. Jednotky se alespoň snažily vynosit nezasažený majetek. 

V úterý na místo opět zamířili vyšetřovatelé, aby pátrali po příčině rodinného neštěstí. Proč ale začalo hořet, zatím netuší.

Požár v Klatovech: Našli mrtvého muže. Žena, kterou hledali, také zemřela:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.