Problémy s antibiotiky přetrvávají. Některé nemocnice omezují návštěvy

Lékárna ve zlínské krajské nemocnici je jednou z těch, kde Nurofen chyběl od 10. prosince. Ve čtvrtek se tam po dvou týdnech situace zlepšila. O lék je ale obrovský zájem.

"Ráno nám přišlo 48 balení Nurofenu, to bylo během dvou hodin pryč, ale následně nám přišlo dalších 300 balení ve tři odpoledne, to myslím, že nám vystačí na celé svátky," sdělil vedoucí lékárny Pavel Kurfürst.

Za čtvrtek tam prodali 75 balení. Jen pro představu: za celý letošní leden to bylo 40. V lékárnách v menších městech ale Nurofen dál chybí. A chřipková epidemie neustupuje, nemocných je už přes 2 460 na sto tisíc obyvatel. Nejpostiženější skupinou jsou kojenci a batolata.

[chooze:article;value:480741]

"Máme v současné chvíli hospitalizovaných 13 dětí na dětském oddělení, z toho pět je na jednotce intenzivní péče," uvedla Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně Dana Lipovská. 

Stále přibývají nemocnice, které omezují návštěvy, to platí například pro uherskohradišťskou, hodonínskou nebo kyjovskou. Na mnoha místech ale přetrvávají problémy s dalšími léky.

Od čtvrtka ve zlínské nemocnici chybí paralen v sirupu, dále jsou problémy s antibiotiky pro dospělé. V současné době je sice dostupný penicilin, ale zase chybí některá širokospektrální antibiotika.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.