Muž prchal před policí. Ta ho dopadla u něj doma, kde na ni čekalo překvapení

Příběh 49letého invalidního důchodce z Hradce Králové je až tragikomický. Ten za volantem svého osobního auta neměl co dělat, jelikož měl vyslovený zákaz řízení. Přesto řídil, a když se ho pokusila zastavit policejní hlídka, začal zběsile ujíždět.

Jel velmi vysokou rychlostí uličkami na okraji krajského města, a nakonec to namířil přes pole ke svému domu. Tam se poněkud naivně schoval v podkroví do balíků skelné vaty. Policisté ho pochopitelně objevili a vzápětí na místo volali také své kolegy kriminalisty. Dům byl totiž velkopěstírnou marihuany.

[chooze:article;value:553159]

​"Při domovních prohlídkách jsme objevili dvě sofistikované pěstírny konopí. Zajistili jsme u něj 35 kilogramů konopí, které jsme předali ke znaleckému zkoumání," uvedla mluvčí Iva Kormošová.

Pěstírna prý byla v provozu už od začátku roku 2020, takže vypěstované množství, a také výdělek z jeho prodeje byl zřejmě mnohem vyšší. Recidivistovi hrozil až dvanáctiletý trest, soudce krajského soudu ho nakonec poslal do vězení na sedm roků. Rozsudek zatím není pravomocný.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.