Inspekce varuje před zeleninou v konzervě. Obsahuje nebezpečné části

[chooze:gallery;value:35437]

​Inspektoři odhalili v prodejně Lidl nebezpečnou potravinu. Jde o pasterované kysané zelí s vínem Freshona. "Ve výrobku se vyskytovaly řezy košťálů a jejich tvrdých, nebezpečně ostrých zdřevnatělých částí různé velikosti," uvedl web SZPI.

U výrobku nevyhovoval vzhled ani konzistence, upřesnila inspekce. Šarže této konzervované zeleniny je L451 BFA 2E D a její trvanlivost je až do 31. 12. 2025.

Zboží je zabaleno v konzervách s etiketou a jejich hmotnost je 810 gramů. Dovozcem je Lidl Stifung & Co. KG se sídlem v Neckarsulmu nedaleko Stuttgartu. Inspektoři šarži zajistili, aby se nedostala dál k zákazníkům.

[chooze:article;value:549908]

Obchodní řetězec měl nedávno problémy také s paštikou, ve které jeden ze zákazníků našel šroubek a dvojici kovových podložek. Společnost už se za podivný obsah výrobku omluvila a pátrá po příčinách.

"Celou záležitost aktuálně řešíme s dodavatelem, zda a případně jak se mohl podobný případ stát. Znamená to projít kompletně celou linku a celou cestu zboží, následně provést také test metaldetektoru. Ke každému jednotlivému podobnému případu přistupujeme jednotlivě a vše vyhodnocujeme s dodavatelem," dodala pak k paštice se šroubkem pro TN.cz mluvčí Lidlu Eliška Froschová Stehlíková.

Kontrola potravin v Poděbradech nedopadla příliš valně. Podívejte se na reportáž (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.