Na jihu Moravy se srazil osobák s náklaďákem. Zasahovat musel i vrtulník

[chooze:gallery;value:35297]

​Osobní a nákladní vůz se ve čtvrtek kolem 7. hodiny ráno srazily na silnici I/43 nedaleko obce Černá Hora v okrese Blansko. Silnice byla po nehodě neprůjezdná a na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému.

"Jednoho člověka jsme museli vyprostit," uvedli hasiči na sociální síti X. O zraněného muže se následně postarali záchranáři. "Muž středního věku byl při vědomí, když jsme přijeli," řekla mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová pro TN.cz.

[chooze:article;value:548324]

​Podle mluvčí měl muž středně těžká zranění a musel být pro něj přivolán vrtulník. "Pacient byl po ošetření letecky transportován do Fakultní nemocnice Brno," dodala Bothová. Vrtulník s pacientem z místa odletěl krátce po 8. hodině a dopravu na místě od té doby řídila policie. 

Nehoda na Vysočině

Další nehoda se zraněním se ve čtvrtek ráno stala na Vysočině. "Zraněním jedné osoby skončila dnes ráno dopravní nehoda osobního vozidla na komunikaci u Bohdalova na Žďársku. Hlášení o nehodě jsme na lince tísňového volání přijali po páté hodině ráno," popsali hasiči z Vysočiny na sociální síti X.

Tragická nehoda v Plzni. Muže na přechodu srazil autobus, na místě zemřel:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.