Přiznání Kate rozmluvilo další členku královské rodiny. I ona má rakovinu

Fergusonová, známá pod přezdívkou Fergie, vyjádřila princezně Kate podporu prostřednictvím sociální sítě. "Všechny moje myšlenky a modlitby jsou s princeznou z Walesu, která zahajuje léčbu," napsala na svůj instagram v pondělí odpoledne. "Vím, že bude obklopena láskou, kterou jí dává její rodina, a každý se modlí, aby to dopadlo co nejlépe," dodala.

Sama Fergusonová bojuje od loňského června s rakovinou prsu. V lednu 2024 přiznala, že jí lékaři diagnostikovali maligní melanom, píše deník Mirror. Kate prý proto obdivuje za to, že o své nemoci veřejně a otevřeně promluvila. Poukázala tak na emotivní videovzkaz, kterým princezna v pátek šokovala celý svět. 

Princeznino poselství podle ní také navíc pomůže zvýšit povědomí o zákeřné nemoci. "Jako někdo, kdo v posledních měsících sám s rakovinou bojuje, ji neskutečně obdivuji za to, že o své diagnóze veřejně promluvila, a vím, že to ohromně pomůže zvýšit povědomí o nemoci," stálo v příspěvku.

[chooze:article;value:547950]

Vévodkyně z Yorku v závěru příspěvku zdůraznila, že je důležité, aby veřejnost poskytla Kate potřebné soukromí. "Doufám, že jí teď všichni poskytnou čas, prostor a soukromí, aby se mohla uzdravit," uzavřela.

Jak připomíná web People, Fergusonová se za prince Andrewa, syna zesnulé královny Alžběty II., provdala v roce 1986 a mají spolu dvě dcery. Po desetiletém manželství se sice rozvedli, Fergusonová ale i nadále zůstala aktivní členkou britské královské rodiny.

Princezně Kate lékaři rakovinu diagnostikovali během vystření poté, co v lednu podstoupila plánovanou operaci břicha. Budoucí královna momentálně podstupuje chemoterapii a podle svých slov se jí daří stále lépe. Kensingtonský palác v prohlášení uvedl, že věří, že se princezna plně zotaví.

Se zákeřnou rakovinou bojuje také král Karel III., který se vzdal části svých královských povinností a momentálně podstupuje léčbu. Buckinghamský palác nikdy neupřesnil, o jaký typ rakoviny se přesně jedná. Popřel ale, že by souvisela se zvětšenou prostatou, kvůli které byl král v lednu hospitalizován v nemocnici. 

​Má veřejnost znát zdravotní stav královské rodiny? Standardem by to být nemělo, říká Kubáček:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.