Agentury stahují snímek princezny Kate, mají pochybnosti o jeho pravosti

Agentury Associated Press, Reuters, Getty Images a Agence France-Presse vydaly z podobných důvodů "upozornění o nepoužívání" fotografie, jak vyplývá ze zpráv na jejich webových stránkách věnovaných zobrazování a z e-mailových oznámení některých agentur, informuje server NBC News.

Rodinná fotografie byla prvním oficiálním snímkem Kate, který královská rodina zveřejnila od její hospitalizace na londýnské klinice 16. ledna kvůli operaci břicha. Kensingtonský palác na žádost o komentář zatím nereagoval.

"Agentura Associated Press původně zveřejnila fotografii, kterou vydal Kensingtonský palác," uvedla agentura v prohlášení s tím, že později snímek stáhla, protože při bližším zkoumání se ukázalo, že zdroj snímek zmanipuloval způsobem, který neodpovídá fotografickým standardům AP. Na fotografii je vidět nesrovnalost v zarovnání levé ruky princezny Charlotte, uvedla AP.

[chooze:article;value:545619]

"Vyšlo najevo, že fotografie vydaná Kensingtonským palácem s Kate a dětmi byla pozměněna, a proto byla stažena ze systémů AFP," napsala agentura ve zprávě klientům. Getty Images zase uvedla: "Z redakčních důvodů prosím odstraňte následující snímek (snímky) ze svého systému a v žádném případě je nepoužívejte."

https://twitter.com/AP/status/1766978380623220811

Podobně reagovala i agentura Reuters, která uvedla, že fotografie "byla stažena po kontrole po zveřejnění". Od zveřejnění fotografie v neděli brzy ráno někteří lidé v komentářích na sociální síti X zpochybňovali její pravost a poukazovali na detaily, na kterých jsou zachyceny křivě vypadající části těla a rozmazané okraje, které se nezdají být pravé.

https://twitter.com/KensingtonRoyal/status/1766750995445387393

Kensingtonský palác zveřejnil rodinnou fotografii Kate s dětma na účtu prince a princezny z Walesu na síti X, ke kterému umístil komentář, ve kterém Kate poděkovala veřejnosti za podporu v posledních dvou měsících a popřála maminkám ve Spojeném království šťastný Den matek. Palác v e-mailu uvedl, že fotografie byla pořízena minulý týden ve Windsoru. Na sociálních sítích zůstala i v neděli večer.

Po nemocné Kate se slehla zem. Ani nejbližší nevědí, kde princezna je (3/2024):

 

 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.