Dáda je Dáda. Občas ji obejmu a dám si panáka slivovice, říká Felix Slováček

[chooze:gallery;value:30031]

​Nemoc Aničky Slováčkové zasáhla celou rodinu. Pro Felixe to není vůbec jednoduché. "Musím říct, že já osobně se mám slušně. Ale všechno kolem je takové divné. Nejhorší je, když přijdou nějaké choroby a týká se to těch vašich nejbližších. Já mám takové problémy, jak s dcerou z prvního manželství s Aničkou, občas přijde i syn Felix, že něco potřebuje. Tak já jsem ve výsledku sám, protože všechno kolem mě je nemocný," řekl.

Felix moc dobře ví, že truchlením nic nevyřeší. Jede na plné obrátky. "Já mám kolem sebe muziku a muzika je mocná. Myslím, že to je jeden z nejmocnějších druhů umění působící na duši, srdce a mozek. Mám skoro každý druhý den nějakou akci, buď hraju, nebo se připravuju. Je potřeba pořád udržovat ten nátisk a techniku, abych přišel a hrál jako Felix Slováček, a ne jako nějaký učeň," popsal oblíbený saxofonista.

[chooze:article;value:543218]

​Slováček je důkazem, že věk je jenom číslo. Za jeho nabitý harmonogram by se nestyděl ani leckterý mladík. "Přijdu do kanceláře, zahraju si pár tónů a projedu nějakou stupnici, tím pádem se už dostanu do takové dobré nálady. A ještě předtím, většinou tak dvakrát až třikrát týdně, sednu na takové to stacionární kolo v ložnici a dám si tam kardio program, který trvá 27 minut. Zpotím se, osprchuju se a nádhera," popsal, co dělá.

A to není zdaleka všechno. S kamarády chodí hrát i tenis nebo golf. Neminulo ho ani věčné téma váhy. Aby se Felix vešel do saka, musí pro to něco dělat. "Neustále řeším, abych nepřibíral, a to je největší problém, protože člověk má pořád nějaké chutě. Hlavně večer se dívá na televizi a přijde mu to trapné, jenom sedět a nic nedělat. Ale když to jde, tak se snažím chodit po Praze pěšky," podotkl.

[chooze:article;value:540781]

Díky jeho asistentce ho každé ráno čeká na stole panák slivovice. "Když už je nejhůř, tak si dám tady panáka slivovice, to tady mám taky pořád na stole. Já přijdu, paní Kupecká mi naleje panáka a čeká, co bude. Jestli se napiju hned, nebo to vydrží až do večera," zmínil a panáka vypil.

Na otázku, jak se teď daří v manželství s Dádou, odpověděl s klidem. Je vidět, že se domácí atmosféra uklidnila a rodina se semkla. "Máme tady společný barák, já myslím, že to prožíváme. Jsme spolu, Dáda je Dáda, já jsem tady a potkáváme se tady, občas se objímáme a tak dál... No, tak prostě normální manželský život. Každý má svoje starosti, ona má ty vlasy, nehty a pro mě, aby bylo dost slivovice," uzavřel s úsměvem Slováček.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.