Začal soud kvůli smrti chlapce při závodech trucků. Obžalováni jsou čtyři lidé

K tragédii došlo 30. dubna 2022 na takzvaném Truck Trialu v Černuci na Kladensku, tedy při závodech nákladních aut v extrémním terénu. Čtyřletý chlapec měl podle obžaloby zrovna přebíhat část trati, na které se nezávodilo, ale sloužila jen k přejezdu závodních vozidel.

V nepřehledném úseku zrovna jela těžká osmikolová tatra. Svědci tehdy popisovali, že řidič jel vysokou rychlostí, ačkoliv se v místě běžně pohybovali diváci mezi stanovišti a stánky s občerstvením. Na místě zasahovali záchranáři a policisté, chlapci ale už pomoc nedokázali.

[chooze:article;value:461627]

Na objasnění nehody spolupracovala řada soudních znalců. Policie také sbírala a vyhodnocovala videa, která pořizovali diváci během závodů. Vyšetřování trvalo asi rok a půl.

Podle všeho byl chlapec na závodech se svými dvěma příbuznými. Ti jsou spolu s pořadatelem závodů a řidičem tatrovky obžalováni z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Rodina chlapce požaduje náhradu škody, dohromady ve výši přes 4,5 milionu korun. Během čtvrtka budou vyslýcháni jak obžalovaní, tak další svědci. Jednání je zatím nařízeno jen na čtvrtek, ale nepředpokládá se, že by soud rozhodl.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.