Mladík měl na koleji v Ostravě pobodat jiného studenta. Hrozí mu 18 let vězení

Ke konfliktu mezi dvěma studenty na vysokoškolských kolejích v Ostravě vyjížděli kriminalisté minulý týden v pátek. Oba jsou podle policejní mluvčí Evy Michalíkové cizinci. "Jednalo se o studenty ve věku 22 a 24 let," upřesnila.

Mladíci se měli nejdříve pohádat, přičemž spor vygradoval ve fyzické napadení jednoho z nich. "Mladší z mužů utrpěl vážná bodná zranění, se kterými byl hospitalizován v nemocničním zařízení," sdělila Michalíková.

Okamžitě po oznámení začala policie po útočníkovi pátrat. "Následně jsme jej zadrželi díky operativní činnosti na nádraží ve Studénce," řekla.

[chooze:article;value:540683]

Případ si v sobotu převzali kriminalisté z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. "Ihned se začali zabývat okolnostmi případu, co tomu vše předcházelo, a v neposlední řadě shromažďovali informace, aby rozklíčovali samotnou událost," uvedla mluvčí.

V neděli bylo poté zahájeno trestní stíhání. "Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 24letého muže, kterého obvinil z trestného činu vražda ve stadiu pokusu," řekla Michalíková. V případě odsouzení hrozí obviněnému odnětí svobody na 10 až 18 let. "Také bude dán podnět k návrhu na vzetí do vazby," dodala.

Podle policejní mluvčí obviněný mladík s kriminalisty během vyšetřování spolupracoval a ke svému jednání se přiznal. Motivem k jeho jednání měla být žárlivost.  

Útok na střední škole v Třebíči. Student měl napadnout personál nožem (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.