Seriál Policie Hvar u diváků boduje. Štáfek, Slezáček i Zea, kdo je kdo?

[chooze:gallery;value:34714]

​Nový seriál ze slunného Chorvatska při jeho úspěšném startu v neděli sledovalo 22,62 % diváků, tedy 957 tisíc diváků širší věkové skupiny 4+. "Policie Hvar je kriminálka s nádechem prázdninové pohody. Má tu výhodu, že se nemusíme striktně držet procedurálních pravidel vyšetřování, ale naopak můžeme více zapojit humor i dobrodružství," zmínil kreativní producent a spoluscenárista David Musil.

Přitom se ale diváci mohou do seriálu vžít a epizodu luštit kriminalistickou zápletku. "Snažili jsme se vytvořit svět, kde se na jednom ostrově sejdou různí lidé různých národností s rozdílným pohledem na mnoho věcí, ale táhnou za jeden provaz, aby v každé z epizod společně odhalili vraha," doplnil Musil.

[chooze:article;value:540246]

Smíšený policejní aparát na Hvaru se dostane k vyšetřování i těch nejzávažnějších zločinů. Pravidlo je jasné – česká mrtvola, český hlavní vyšetřovatel a naopak. Hlavní představitelé jsou Jakub Štáfek, Alžběta Ferencová, Bořek Slezáček, Tomas Sean Pšenička a Péter Nádasdi.

Kapitán Michal Pokorný – Jakub Štáfek

Kapitán Pokorný je drsňák, který si nebere servítky, na okolí působí samolibě a pro drsné slovo nejde daleko. Byť se to na první pohled nemusí zdát, pod tvrdou skořápkou se skrývá citlivý chlapík, kterého diváci budou moci poznat blíž. I když je Michal detektiv, jeho postupy jsou poněkud neobvyklé. 

Ztvárňuje ho oblíbený herec Jakub Štáfek. "Pracovně tomu seriálu přezdívám 'lážo plážo, sem tam vražda'. Jsem zvědavý, jak to bude u diváků rezonovat a zdali se ukáže, že by tam mohlo být více ztřeštěného humoru," řekl ke své roli.

​​Kapitánka Ivana Štefániková – Alžbeta Ferencová (Zea)

Ivana do Chorvatska přichází ze Slovenska, protože tam kolegy trošku štvala. Vyrostla totiž v nóbl rodině a dokáže být lehce nesnesitelná. Ale je to bojovnice s hlavou v oblacích a je hodně ambiciózní. To se nesetkává s velkým nadšením u Michala. Takže se z nich stávají trochu soupeři. Ale jak se říká – protiklady se přitahují.

​"Pokud někdo očekává náročný krimi počin, tak tento seriál asi nebude jeho šálek kávy. Chtěla bych poděkovat, že jsem měla možnost znovu točit. Uvědomila jsem si, že mě to hodně baví. Je to pro mě nové, ale chci a potřebuji se zlepšovat," řekla slovenská zpěvačka Ferencová, která vystupuje pod pseudonymem Zea. Na Slovensku se proslavila mimo jiné i rolí v seriálu Iveta.

[chooze:article;value:539505]

Major Goran – Bořek Slezáček

Goran je hlavní velitel v chorvatském Hvaru, má přezdívku Pan Siesta. Je výraznou postavou na ostrově a má v týmu velkou autoritu. Vypadá jako dobrosrdečný bručoun, kterého vlastně všichni štvou. Ale je oddaný ochraně obyvatel ostrova a chce udělat všechno, co je v jeho silách, aby zajistil bezpečnost a pořádek.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bořek Slezáček (@borekslezacek)

Strážmistr Filip Kos – Tomas Sean Pšenička

Filip je pilný mladý kluk, který chce být dobrým policistou. Naráží ale na odpor Michala, který ho nepřijal zrovna s otevřenou náručí. Chtěl by také sbalit nějakou dívku, jeho balící techniky jsou ale poněkud bizarní. A k tomu všemu je dost neohrabaný.

Představitel strážmistra Filipa Kose je herec Tomas Sean Pšenička a natáčení si náležitě užil. "Celé bych to shrnul jako velkou, šílenou a bláznivou jízdu," podotkl Pšenička.

Praporčík Karol Oravec – Péter Nádasdi

Praporčík Karol Oravec by se dal popsat jako romantický sukničkář a vyznavač pomalého pracovního tempa. Má rád svůj klid a rutinu, na Hvaru slouží už počtvrté. Je klidný a rozvážný, jakýkoliv spěch nemá v jeho životě místo. Ženy dokáže okouzlit svým šarmem.

Na obrazovkách TV Nova můžete sledovat Policii Hvar. Pobaví vás Štáfek a Zea:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.