Uškrtil ji a tělo nechal ležet v lese na Vysočině. Policie zadržela podezřelého

Tělo bylo nalezeno 10. ledna dopoledne na lesní cestě nedaleko silnice mezi Havlíčkovým Brodem a obcí Bartoušov. "Po prvotním ohledání bylo zřejmé, že 34letá žena zemřela násilnou smrtí, což potvrdila provedená soudní pitva. Z pitvy vyplynulo, že ženu někdo uškrtil," uvedla komisařka Jana Kroutilová.

Po nálezu těla se rozjelo rozsáhlé pátrání po možném pachateli. Během něj policie požádala o pomoc veřejnost, především řidiče, kteří oblastí projížděli v úterý 9. ledna mezi 16:30 a 17:15. Právě tato výzva se ukázala jako velmi důležitá. "Svědectví řidičů, kteří nám poskytli záznamy z palubních kamer ve vozidlech, byla velmi důležitá pro prokazování v rámci prověřování případu, který jsme kvalifikovali jako zločin vraždy," uvedla Kroutilová.

[chooze:article;value:537780]

​Kriminalisté následně zadrželi 41letého muže. "Muže jsme obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Muž se k činu plně doznal," řekl vedoucí odboru obecné kriminality Pavel Kubiš. Státnímu zástupci policie již podala podnět k vypracování návrhu na jeho vazební stíhání. Soudce návrhu vyhověl a muže poslal do vazby.

"Motivem činu byly zřejmě osobní vztahy mezi pachatelem a obětí," uvedl Kubiš. V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody v trvání deseti až osmnácti let.

Policie loni řešila 159 vražd (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.