Osud prince George zpečetil nečekaný člen rodiny. Kate to po letech prozradila

[chooze:gallery;value:28909]

​Ještě předtím, než se princ George narodil, bylo jasné, že by se jednou mohl stát králem. Vybrat tedy vhodné jméno pro budoucí hlavu Spojeného království nebylo pro tehdy ještě nastávající rodiče Williama a Kate jednoduché.

S výběrem toho pravého jména jim ale podle deníku Mirror nakonec pomohl člen rodiny, kterého si pár přizval na pomoc. Všechna jména, která zvažovali, napsali na papírky a rozházeli je po podlaze.

Do místnosti pak vpustili svého psa Lupa a vybrali jméno na takovém papírku, ke kterému se psí mazlíček hnal jako první. Kate se přitom prý dlouho přikláněla spíše ke jménu Alexander.

[chooze:article;value:535156]

​Celé princovo jméno je George Alexander Louis, a pokud by se stal králem, mohl by si za své královské jméno vybrat i jedno z prostředních jmen. Podle deníku W&H ale odborníci předpokládají, že by si zvolil jméno George VII. Právě jméno George má totiž v královské rodině dlouhou tradici. Jmenoval se tak například otce zesnulé královny George VI.

Desetiletý princ George je aktuálně druhý v pořadí na britský trůn. Je v těsném závěsu za svým otcem – princem Williamem, který se dostal do popředí, když v květnu převzal žezlo král Karel III. Stalo se tak poté, co zemřela královna Alžběta II. Ta Spojenému království vládla 70 let a 214 dní.

Tanečky a jásot. Charlotte a George to rozjeli na korunovačním koncertě:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.