Obětí byla i ředitelka Ústavu hudební vědy. Moc hodná žena, truchlí studenti

Policistům se v pátek dopoledne podařilo identifikovat všechny ze 14 obětí tragického útoku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Jednou z nich byla i samotná ředitelka Ústavu hudební vědy FF UK. 

"S hlubokou lítostí oznamujeme, že včerejší nadějeplné zprávy se bohužel nepotvrdily. Na základě ověřené informace od rodiny a s jejím svolením oznamujeme, že naše kolegyně a ředitelka Ústavu hudební vědy FF UK Lenka Hlávková včerejší útok nepřežila," informoval ústav. 

[chooze:article;value:534230]

Na zesnulou ředitelku vzpomínají studenti a kolegové. "Hlubokou soustrast rodině a všem blízkým. Měl jsem paní doktorku moc rád," přidal jeden z komentujících pod příspěvkem ústavu. "Je mi to strašně líto. Moc hodná žena, podporovala každého studenta," dodala další. 

"Nikdy nezapomeneme. Jeden z nejlaskavějších lidí vůbec. Hlubokou soustrast rodině," zaznělo v dalším z komentářů. 

Soustrast vyjádřila i předsedkyně Asociace symfonických orchestrů a pěveckých sborů Lenka Kavalová. 

"Byla nejen mojí kolegyní, ale rovněž spolužačkou a kamarádkou. Nikdy by mě nenapadlo, že ve 4. patře Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, kde jsem prožila svá studijní léta, se jednou odehraje takováto nepředstavitelná tragédie. O to více mé myšlenky a vyjádření podpory patří jak FF UK, tak celé univerzitě," napsala na facebooku.

Ústav mimo jiné také vyzval ke vzájemné podpoře. Před budovou rektorátu Univerzity Karlovy na Ovocném trhu už ve čtvrtek večer vzniklo pietní místo, kde mohou lidé uctít památku zesnulých. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.