Muž měl během hádky udusit polštářem křičící přítelkyni. Hrozí mu až 18 let

Oznámení o úmrtí 48leté ženy v obci na Šumpersku přijali policisté v sobotu po 20. hodině. "Oznamovateli se měl telefonicky svěřit známý, že zabil svou přítelkyni," informoval na webu policejní mluvčí Libor Hejtman.

Hlídka proto okamžitě vyrazila na místo vše ověřit. V bytě skutečně našla mrtvou ženu a také 50letého muže. "Ten uvedl, že přítelkyni udusil," doplnil Hejtman.

[chooze:article;value:531297]

Policisté na místě dotyčného zadrželi a přivolali kriminalisty, kteří si případ převzali. "Muž vypověděl, že v sobotu odpoledne s přítelkyní popíjel alkohol a přitom se s ní pohádal. Zároveň ženu fyzicky napadl, hodil ji na pohovku se slovy, aby se řvaním přestala, nebo ji zadusí. Když se neutišila, vzal polštář, přitiskl ho ženě na obličej a dusil ji do doby, než přestala jevit známky života. Večer mu zavolal známý, kterému se o události svěřil," popsal Hejtman.

Podle kriminalistů byla motivem pravděpodobně narůstající krize ve společném životě. Pár měl mít navíc i problémy s alkoholem.

"Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže za mříže. Obviněnému hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na 10 až 18 let," uzavřel Hejtman.

Policisté po vraždě dítěte zavedli v Klánovicích speciální opatření. Podívejte se na reportáž (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.