Matthew Perry zemřel na následky požití ketaminu, tvrdí soudní lékař

"Mezi faktory, které přispěly k Perryho smrti, patří utonutí, ischemická choroba srdeční a účinky buprenorfinu (používaného k léčbě poruchy užívání opioidů). Způsob smrti je nešťastná náhoda," cituje server NBC News z pitevní zprávy.

Perry byl nalezen letos 28. října v bezvědomí ve vířivce u svého domu v Beverly Hills. Přivolaní záchranáři, kteří vyjížděli k pacientovi se zástavou srdce, mu již nedokázali pomoci a herec byl prohlášen za mrtvého.

[chooze:article;value:529134]

​Výsledky provedené pitvy však ukazují, že hercova smrt nastala především díky "akutním účinkům ketaminu". Ketamin je silné anestetikum, které je stále populárnější jako alternativní terapie deprese, úzkosti, posttraumatické stresové poruchy a dalších psychických onemocnění. Velmi populární je rovněž jeho rekreační užívání.

https://twitter.com/NBCNews/status/1735780088862413196

The New York Times s odkazem na pitevní zprávu uvádí, že Perry sice v poslední době procházel infuzní terapií ketaminem, ale že ketamin objevený v jeho těle nemohl pocházet z jeho posledního zdokumentovaného terapeutického sezení, které se událo asi týden a půl před jeho smrtí.

"Při vysokých hladinách ketaminu nalezených v jeho posmrtných krevních vzorcích by hlavní smrtelné účinky byly jak z kardiovaskulární nadměrné stimulace, tak z respirační deprese, píše se v pitevní zprávě. Ta dále uvádí, že hladina ketaminu, kterou vyšetřovatelé našli v Perryho krvi, byla ekvivalentní množství, které by bylo použito během celkové anestezie.

Toxikologické testy také odhalily "terapeutické" hodnoty buprenorfinu, léku, o kterém soudní lékaři uvedli, že se používá k léčbě drogové závislosti a proti bolesti. Perryho asistent ve své svědecké výpovědi prohlásil, že Matthew navštěvoval psychiatra a buprenorfin podle předpisu užíval dvakrát denně. Vyšetření krve rovněž prokázalo přitomnost sedativ, ale neodhalilo žádné stopy po alkoholu, metamfetaminu, nebo kokainu.



Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.