PŘEDPOVĚĎ: Mráz, ledovka a prudké sněžení. Dramatický pád teplot nekončí

K Mikulášskému počasí se váže singularita, která hovoří o nárůstu teplot a oblevě. Statistiky posledních let ji dávají za pravdu. Ledový den, tedy den, kdy se nejvyšší teploty nedostaly přes nuly byl v roce 2016.

Naopak v roce 2015 se nejvyšší teploty šplhaly na Mikuláše až na 10 °C. Letos bude mít zimní počasí zelenou i na začátku prosince.

Přituhne. Na sněhové pokrývce budou teploty klesat až ke -10 °C. A tvořit se mohou ojediněle mrznoucí mlhy. Ve středu bude polojasno až oblačno, místy sněhové přeháňky. Ranní teploty -3 až -8 °C, ojediněle až -10 °C. Denní teploty -3 až 2 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno, během dne přibývání oblačnosti a místy sněhové přeháňky nebo sněžení, ojediněle i srážky mrznoucí. Ranní teploty -4 až -8 °C, ojediněle až -10 °C. Denní teploty -3 až 1 °C.

[chooze:article;value:530792]

V pátek bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky nebo sněžení, o déšť, ojediněle déšť, i mrznoucí. Ranní teploty -1 až -7 °C. Denní teploty -3 až 1 °C.

​První prosincový víkend ve znamení sněžení

O víkendu bude opět sněžit i v nížinách. Teploty se budou většinou pohybovat pod bodem mrazu. Až počátek příštího týdne přinese do nížin v odpoledních maximech teploty lehce nad bodem mrazu. Letos to vypadá, že pravé zimní počasí na Mikuláše bude vládnout od přibližně 400 metrů nad mořem.

Česko v úterý potrápil hustý a mokrý sníh. Počasí komplikovalo dopravu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.