Můžeme za válku na Ukrajině, přiznali Němci. Řekli, co Putina přimělo zaútočit

Německo cítí vinu za válečné krveprolití na Ukrajině. Buschmann to řekl na schůzce ministrů spravedlnosti zemí G7 v Berlíně, píše list Politico.

"Z dnešního pohledu je jasné, že rozhodnutím pokračovat ve výstavbě Nord Streamu 2 po anexi Krymu v roce 2014 přispělo Německo k rozpoutání války na Ukrajině," sypal si Buschmann popel na hlavu. Domnívá se, že to ve Vladimiru Putinovi vyvolalo pocit, že Západ nic neudělá ani po přímé agresi.

Podle něj je povinností celé země, aby se "k této pravdě postavila čelem" a "vyvodila z toho správné důsledky". Co to ale bude znamenat konkrétně, ale neuvedl.

[chooze:article;value:477305]

Buschmann se nečekaným vyjádřením, které sdílel i na svém twitteru, staví proti německému kancléři Olafu Scholzovi. Ten projekt rusko-německého plynovodu dlouhodobě obhajuje, několikrát prohlásil, že je to "záležitost soukromého sektoru".

Skupinu G7 tvoří nejsilnější ekonomiky světa, vedle Německa do ní patří Spojené státy americké, Francie, Itálie, Japonsko, Kanada a Spojené království. Schůzek se účastní také představitelé Evropské unie. Rusko má členství od roku 2014 pozastavené.

Putinovi za válku hrozí tribunál, Rusko je podezřelé i z genocidy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.