Dozvuky demonstrace za Palestinu: Ženu kvůli mikině vyšetřuje policie

Skupina podporovatelů Palestiny přišla ve středu na Staroměstské náměstí, kde se konala velká proizraelská demonstrace. Měli s sebou transparenty a také palestinské vlajky. Jedna žena měla pod vlajkou mikinu s nápisem 1972 Olympics. Jak známo, tak právě na olympiádě v Mnichově unesla a zavraždila palestinská teroristická skupina Černé září 11 izraelských sportovců.

Na Staroměstském náměstí během vyhrocené diskuse s příznivci Izraele si toho nápisu moc lidí nevšimlo, fotografie ženy se pak ale objevily na sociálních sítích. A policisté ve čtvrtek ráno uvedli, že ani jim nápis neunikl a že se jím zabývají kriminalisté z odboru extremismu a terorismu.

[chooze:article;value:527914]

​Počínání ženy odsoudil například i ministr vnitra. "Takový kus oděvu nezahaluje, ale obnažuje: naprostý cynismus, hloupost a pohrdání základními hodnotami naší společnosti. Jestli se navíc jedná i o porušení zákona, zjišťuje policie," uvedl na sociální síti X Vít Rakušan (STAN).

Příznivci Palestiny pak měli i vlastní velkou demonstraci, kterou spojili s pochodem Prahou. Skandovali tam řadu hesel, včetně tvrzení, že Palestina bude svobodná od řeky k moři. Právě tohle heslo působí na Izraelce jako rudý hadr na býka.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.