Srážka vlaku a kamionu v Olomouci. Na místě mohutně hořelo

[chooze:gallery;value:33566]

Kamion a osobní vlak se v úterý ráno srazily na přejezdu ve stanici Olomouc-Bělidla. Vlak následně začal hořet. "Díky rychlé reakci vlakvedoucího a strojvedoucí byli všichni cestující včas evakuováni," uvedly České dráhy na sociální síti X.

V místě nehody se nacházelo také osobní auto, které začalo hořet. "Na místě stále zasahují záchranné složky. Oznámení jsme přijali krátce před půl devátou. Na trase došlo k požáru, plameny zachvátily další vozidlo, které se nacházelo v místě nehody," uvedla pro TN Live mluvčí policie Petra Vaňharová.

[chooze:article;value:525893]

U požáru zasahuje osm hasičských jednotek. "Momentálně probíhá průzkum vagonu a dohašovací práce," sdělila redakci TN.cz mluvčí hasičů Lucie Balážová krátce po 10. hodině ráno. Z vlaku bylo podle mluvčí evakuováno přibližně 30 cestujících.

Při nehodě se poranilo pět lidí, jednalo se o lehčí zranění. Z toho čtyři záchranáři převezli do Fakultní nemocnice Olomouc. Dvě osoby se nadýchaly zplodin hoření. "Jednu osobu jsme ošetřili s pohmožděním krční páteře, byla to seniorka, která cestovala vlakem. Řidič kamionu utrpěl úraz hlavy s otřesem mozku," řekla redakci TN.cz mluvčí záchranářů Lucie Mikisková. Doplnila, že požárem nikdo zasažen nebyl.

Doprava v místě nehody je momentálně omezená. "V tuto chvíli je provoz místem uzavřen, policisté dopravu odklání," informovala policejní mluvčí Vaňharová a poprosila řidiče o následování pokynů policistů. Přesná příčina nehody je v šetření.

Dopravní podnik města Olomouce kvůli nehodě odklání tramvajovou linku číslo 4 ze zastávky Fibichova do Pavloviček a zpět. "Linky č. 4 se budou otáčet na točně Fibichova. Náhradní autobusová doprava X bude vypravena z Hlavního nádraží, zastávky Bělidla, Pavlovická a Pavlovičky nebudou obsluhovány," uvedl podnik.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.