První slova vdovce po Janečkové (†25): Drsná bitva s rakovinou a detaily pohřbu

Herce Vlastimila Burdu si zpěvačka Patricia Janečková vzala letos v červnu. Sama talentovaná zpěvačka tento okamžik na svých sociálních sítích označovala jako nejkrásnější den svého života a zmiňovala, jak byl při těžké léčbě rakoviny jednou z jejích největších opor v životě.

"Tuhle srdcervoucí bolest jen částečně mírní pocit, spíš víra, že Paťce už je opravdu lépe. Zaslouží si totiž jen to nejlepší. Bojovala statečně, pokorně, skromně, a dokonce s vtipem a svým krásným úsměvem," napsal několik dní po jejím úmrtí zdrcený manžel, který však nevynechal slova díků na adresu všech lidí, kteří na Patricii zavzpomínali. 

Zpráva o úmrtí operní a muzikálové zpěvačky v neděli zasáhla celé Česko. Patricia zemřela po dlouhém boji s rakovinou prsu, informaci potvrdila webu TN.cz její manažerka Jana Švábová. Ještě letos v únoru to přitom vypadalo, že zhoubnou nemoc nadobro porazila.

"Byla silná jako málokdo. Nikdy si během téhle zákeřné nemoci na nic nestěžovala, zvládla i to, co občas ani zdraví ne, a nakonec zvítězila. Neodešla sama! Byla, je a bude dál upřímně milovaná, obdivovaná, inspirativní a nezapomenutelná," obrací se na milovanou ženu v dojemném vzkazu její manžel. 

[chooze:article;value:524617]

Poslední rozloučení pro veřejnost ​

Společně se vzpomínkou zveřejnil i parte. Poslední rozloučení s Patricií se uskuteční v Ostravě, která byla spojená s celým jejím nejen uměleckým životem. Nejenže tam vyrůstala a vystudovala konzervatoř, ale během angažmá v Národním divadle moravskoslezském se seznámila i se svým mužem. Rodina se v tiché vzpomínce naposledy rozloučí v sobotu v kostele Svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu.

Od 11 do 13 hodin se tam budou moci přijít rozloučit i její fanoušci a posluchači. Od 14 hodin pak proběhne obřad jen pro zvané a blízkou rodinu. "Jsem šťastný, že jsem ji mohl doprovázet a jít s ní až do samého nového začátku. Nebylo to lehké, ale nádherné. Děkuju za tebe, Pati," vzkázal jí na poslední cestu manžel Vlastimil. 

[chooze:article;value:524691]

​Operní zpěvačka zazářila už jako 12letá, když vyhrála talentovou soutěž Talentmania. Nedlouho poté vydala vlastní debutové album a po absolvování operního zpěvu na Janáčkově konzervatoři pravidelně vystupovala s mnoha českými i zahraničními symfonickými orchestry. Proslavila se i za hranicemi Česka, když se v roce 2014 stala absolutní vítězkou pěvecké soutěže Concorso Internazionale Musica Sacra v Římě. 

Patricia Janečková zazářila také v soutěži Talentmania: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.