Zpěvák natočil píseň o Natálce, která přežila rasistický útok žhářů. Zahrála si i v klipu

[chooze:gallery;value:31631]

Od brutálního útoku uplynulo více než 14 let a z Natálky Kudrikové se stala velká slečna. Celý život však musí žít s následky požáru, který založili tři mladíci. Ti v noci na 19. dubna roku 2009 hodili do domu, kde spala osmičlenná rodina, několik zápalných lahví plných benzínu a dvouleté děvčátko skončilo s popáleninami na více než 80 procentech těla. 

Češi se v tu dobu semkli a útok odsoudili. Lékaři Natálku dostali z nejhoršího, ale následky těžkých zranění bude mít do konce života. Romský umělec Milan Kroka teď ukázal dívku ve svém videoklipu a věnoval jí píseň s názvem Natálka ⁠– Život je krásný dar.

[chooze:article;value:504111]

Je patrné, že i navzdory obrovskému zločinu, který byl na celé rodině spáchán, se dívka snaží na život dívat pozitivně. "Já jsem Natálka, jedna z mála. Možná můj příběh trochu znáš. Moc ráda tančím, ráda zpívám, tak pojď si zatančit se mnou, pojď se se mnou smát," zpívá Kroka v dojemné písni.

Natálka ve videoklipu s úsměvem tančí, objímá matku a ukazuje, že i přes všechno vše zvládá. "Tohle jsem právě já, smutná i veselá, tančím a zpívám, chci se smát. Život je krásný dar, věřte mi, já to znám," zní v refrénu písně.

I přes všechno veselé rodina v poslední době zažila i strach. Dva ze žhářů, které soud poslal do vězení, pustili letos v květnu po uplynutí dvou třetin vyměřeného trestu podmínečně na svobodu. "Je mi špatně, nesouhlasím s tím, aby byli propuštěni. Nepočítali jsme s tím a zasáhlo nás to hodně. Máme obavy," přiznala Natálčina matka Anna Siváková, která při útoku také utrpěla rozsáhlé popáleniny.

Žháře z Vítkova pustili na svobodu. Podívejte se na video (5/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.