České Budějovice prodávají nalezená kola. Nejlevnější jen za 150 korun

Jihočeská metropole pořádá ve středu aukce kol, celkem jich je 33. Kousky je možné získat mezi 14. a 16. hodinou v areálu bývalých kasáren.

Vyvolávací cena bicyklů se pohybuje od 150 do 400 korun. Jedná se převážně o pánská kola nalezená v roce 2019, informuje českobudějovický magistrát. "O prodej levných kol ze ztrát a nálezů je mezi lidmi vždy velký zájem," doplňuje pro redakci TN.cz mluvčí města Jitka Brůha Welzlová.

Většinu kol zajistila městská policie jako kradená nebo se u nich nepodařilo zjistit majitele. Některá z nich jsou v podstatě nová, jiná se naopak hodí spíše na náhradní díly.

[chooze:article;value:506724]

Koncem května město uspořádalo také první dražbu autovraků odtažených z ulic Českých Budějovic. K prodeji bylo nabídnuto celkem 17 autovraků, jen jeden z vozů se neprodal a musel být ekologicky zlikvidován. Město prodejem získalo přes 70 000 korun.

Podobné prodeje uskutečňují města napříč celou Českou republikou. Sklady ztrát a nálezů bývají často přeplněné a je nutné v nich uvolnit místo pro nově nalezené věci. Pokud se o zaevidovanou nalezenou věc nikdo do tří let nepřihlásí, stává se majetkem města, které ji může prodat.

Renault za 1 200 Kč, BMW za 11 tisíc! České Budějovice draží odtažené vozy (5/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.