Požár v centru Johannesburgu si vyžádal už víc než sedm desítek obětí

Nejméně 73 lidí ve čtvrtek zemřelo při požáru v bytovém domě v jihoafrickém Johannesburgu. Zraněných jsou desítky. Počet obětí nejspíš bude stoupat. Hasiči a záchranáři totiž stále prohledávají sutiny. Proč začalo hořet, zatím není jasné.

Hustý dým, vysoké plameny, všudypřítomná panika. Do takového rána se probudili obyvatelé jihoafrického Johannesburgu. Pětipatrovou budovu v centru města zachvátil požár podle dostupných informací zhruba v půl druhé ráno.

Téměř každou hodinu úřady hlásí nové oběti a počet bude prý stále stoupat. Videa i fotografie pořízené z místa zachycují tragický pohled. Před zničeným bytovým domem jsou vyskládána ohořelá těla. Podle zahraničních médií panuje v okolí požáru panika. Lidé neustále hledají své příbuzné.

[chooze:article;value:519536]

Zatím není jasné, jak požár vznikl. Identifikace obětí bude velmi složitá. Lidé totiž byli většinou bez dokladů. Ohořelá stavba byla ve městě známá jako takzvaná unesená budova. Tak se v Jihoafrické republice říká domům, které nelegálně převzali právě lidé bez dokladů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.