Chlapečka našli mrtvého v Dunaji. Zveřejnili, jak vypadal, vrah ho zabalil do fólie

Tělo chlapečka našli v Dunaji loni 19. května. Kousek od města Grossmehring v Bavorsku leželo v řece jeho tělo zabalené ve folii a zatížené kamenem, informoval Interpol na svém webu.

Chlapci bylo pět nebo šest let. Měřil asi 110 centimetrů a vážil 15 kilogramů. Měl hnědé vlasy a krevní skupinu 0. Podle dosavadního vyšetřování nežil před smrtí v Německu. Interpol v úterý zveřejnil jeho 3D identikit, na kterém je poznat, jak dítě vypadalo.

Vydal také takzvané černé oznámení. Všech 195 členských zemí tak nyní bude zjišťovat, jestli právě tohoto chlapce nepohřešují. Není jasné, jak dlouho tělo děťátka ve vodě leželo, napsal web stanice DW.

[chooze:article;value:518806]

"Někdo někde něco o tomto chlapci ví, a proto je stejně důležité zveřejnit některé podrobnosti. Ať už se stal obětí obchodování s lidmi, únosu, nebo násilí, jsme odhodláni mobilizovat všechny policejní kapacity Interpolu, abychom ho identifikovali a pomohli vyšetřovatelům objasnit jeho smrt," prohlásil generální tajemník mezinárodní policejní sítě Interpol Jürgen Stock.

Desítky policistů pročesávaly kvůli pohřešovanému člověku v červenci lesy u Kolína:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.