Blíží se modrý superúplněk. Magický Měsíc je mocný, pomáhá početí dětí

V noci na čtvrtek nás čeká úplněk, který je označován jako Modrý Měsíc. "S jeho barvou to ale nesouvisí. Označuje se tím fakt, že jde o druhý úplněk v jednom kalendářním měsíci," nastínil astronom Petr Horálek z Fyzikálního ústavu v Opavě. Astroložka Hana Černá doplnila, že název pochází z anglického výrazu "once in a blue moon", což by se dalo přeložit jako jednou za uherský rok.

Superúplněk nastane ve čtvrtek 31. srpna ve 3:35. "Tento úplněk bude také úhlově největším v tomto roce. Z hlediska pozorování vizuálně bude nejzajímavější už východ měsíce ve středu 30. srpna okolo 19:30," doplnil Horálek a Černá dodala, že bude mít tou dobou Měsíc načervenalý odstín.

Podmínky pro pozorování superúplňku ale nebudou příliš dobré – na Moravě a ve Slezsku bude totiž převládat zataženo až oblačno. V Čechách bude během noci oblačno, jen přechodně polojasno. Ve druhé polovině noci ale začne docházet k přibývání oblačnosti od západu. 

[chooze:article;value:509955]

Druhý úplněk v jednom měsíci a ještě oba dva superúplňky se jen tak nevidí. "Citlivější lidé, kteří mají problémy se spánkem či jiné zdravotní problémy při běžném úplňku, budou mít při superúplňku ještě o něco větší problémy. Čtvrteční úplněk je Měsíc ve znamení Ryb a Slunce ve znamení Panny, takže bude nejsilněji působit na lidi narozené v těchto znameních," přiblížila Černá.

​"Poslouchejte svou intuici, která bude opravdu zesílená. Jde o magický úplněk. Ryby jsou známé svou citlivostí, intuicí, empatií a sebeobětováním pro druhé. Větší citlivost, až plačtivost se může projevit nejen u senzitivních lidí. Někoho mohou překvapit i různé nečekané návaly emocí a nálad. Měli byste si také dát pozor na impulzivnost, abyste neřekli něco, co nelze vzít zpět," doporučila.

Numerologie 

Numerologicky je den pod číslem jedna. Během úplňku byste měli věnovat více pozornosti snům. "Můžete v nich najít odpovědi na vaše životní otázky a problémy. Také se zvýší představivost a fantazie. Pozor na stavění vzdušných zámků, které jsou časté u znamení Ryb. Ale nebude to tak silné, protože den je pod numerologickým číslem jedna," popsala Černá.

Den je tak vhodný k velkému kroku. "Dařit se bude při jednání a ve vztahu k nadřízeným. Ale Ryby nesnáší spěch, na to při jednání pamatujte. Období podporuje vzdělávání, navazování nových kontaktů, podnikání, řešení problémů a urovnávání sporů, projednávání důležitých záležitostí. Možné povýšení, postup v kariéře, zvýšení platu," dodala.

[chooze:article;value:480561]

Zdraví

Ve zdravotní oblasti jsou podle ní nejvíce ovlivněná chodidla, prsty u nohou, dolní končetiny, klouby i cévní systém nohou. "Končetiny šetřete a dopřejte jim péči, kterou tělo lépe přijme. Blahodárně budou na chodidla působit lázně. Mohou vás trápit i otoky končetin a zadržování vody. Ozvat se může i revma nebo staré rány. Je ohrožen i lymfatický systém," upozornila.

Pokud kvůli úplňku trpíte nespavostí, neřešte to alkoholem, varuje astroložka. "Největším nepřítelem Ryb je totiž kouření, alkohol a drogy. Pozor dávejte též na nachlazení. Jinak je to čas vhodný pro romantické procházky, pro chvíle s blízkými či péči o své tělo. Den také přeje početí dítěte či jeho porodu," zmínila Černá.

Jídelníček

Když je Měsíc v Rybách, měli byste podle astrologie do jídelníčku zahrnout jídlo bohaté na vitamin C, brambory či nízkotučné mléčné výrobky. "Vhodná je listová a stonková zelenina, zvláště hlávkový salát, okurky a mořské řasy. Vhodné jsou mořské ryby," doporučila Černá s tím, že není na škodu se v tento den vyhnout masu, případně si dát třeba jen krůtí. 

Během dní ve znamení Ryb byste měli svůj jídelníček hlídat dvakrát víc než obvykle. "Vše, co sníte, totiž působí daleko intenzivněji než jindy," uzavřela s tím, že je zejména v těchto dnech nutné dodržovat pitný režim. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.