ANKETA: V kašně před krematoriem se cákaly děti. Správě hřbitovů to nevadí

Když paní Monika v pátek zavítala na pohřeb frontmana kapely Sto zvířat Jana Kliny v pražském střešovickém krematoriu, nestačila se divit. "Zatímco uvnitř probíhal pietní akt, tak venku byly dvě maminky. Jedna ta maminka měla přímo v té velké kašně před krematoriem dítě s plenkou, to byla holčička, které mohly být třeba tak dva roky," sdělila redakci TN.cz

"No a pak tam byla druhá maminka, ta tam měla malého chlapečka, který tam byl úplně nahatý a dováděl tam jak na koupališti. Stříkal tam vodu, vylíval ji a běhal kolem dokola," dodala paní Monika. Chování matek i dětí jí přitom přišlo krajně nevhodné.

"Nevím teda, jestli ty paní patřily mezi smuteční hosty, ale měly na sobě černé šaty. Vůbec jsem to nechápala. Bylo zataženo a nebylo nějaké obří horko, že by tomu dítěti hrozil úžeh. Byl to šílený zážitek. Vevnitř probíhalo poslední rozloučení a jen o pár metrů dál, na místě, kde se schází většinou smuteční hosté, skotačilo nahé dítě ve vodě," postěžovala si.

[chooze:article;value:518563]

Paní má i obavy o zdraví dětí. "Když jsem se dívala, jak je ta voda čistá, bylo mi jasné, že v ní jsou určitě nějaké chemikálie. Nedivila bych se, kdyby to dítě mělo nějakou vyrážku," posteskla si.

[chooze:poll;value:8b1b2c337a0b786b2d611e2c239a89034c2a3bca;layout:tn_nova]

Samotné pražské hřbitovy s tímto chováním prý ale nemají problém. "Skutečnost, že nějaký rodič nechá během horkého dne v této kašně osvěžit své dítě, nepovažujeme za nic skandálního," sdělil redakci TN.cz mluvčí organizace Jiří Královec.

A obavu si paní prý nemusí dělat ani o zdraví dětí. "Kašnou přes chrlič cirkuluje voda v uzavřeném systému. Voda pochází z vodovodního řadu a je ošetřena běžnou bazénovou chemií," dodal.

S Janem Kalinou z kapely Sto zvířat se rozloučili pozůstalí v pražských Strašnicích:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.