Požáry na Rhodosu polevily. Cestovky řeší návrat zavazadel i dokladů

Masivní požáry, které minulý týden zasáhly řecký ostrov Rhodos, způsobily mezi turisty na ostrově paniku. Některé hotely oheň poškodil a turisté, mezi nimi i několik tisíc Čechů, museli narychlo Rhodos opustit. Situaci musely řešit zejména cestovní kanceláře, které evakuaci organizovaly.

Ohnivé peklo na Rhodosu už však z větší části pominulo. Hasičům se podařilo oheň zkrotit a některé hotely, které se kvůli plamenům uzavřely, nyní opět otevírají. Zbývá už dohasit jen několik ohnisek na jihu ostrova.

[chooze:article;value:515555]

V současnosti už tak cestovky řeší především zajištění předmětů, které jejich klienti museli zanechat na hotelech. Jedná se především o zavazadla, která museli turisté nechat na pokojích, nebo o doklady v hotelových trezorech.

Turisté samozřejmě mohou vznést i své individuální požadavky. Cestovní kanceláře rovněž začaly připravovat kompenzace klientům, kteří museli z ostrova předčasně odjet nebo utrpěli škody.

"Všem klientům doporučujeme, aby využívali registraci do systému DROZD a také pro přímou a snadnou komunikaci vždy uváděli při rezervaci zájezdu u cestovní kanceláře správné kontakty, včetně čísla mobilního telefonu, který s sebou mají přímo na dovolené v zahraničí," radí Asociace cestovních kanceláří České republiky.

Zahraniční cestovky přerušily lety na Rhodos. Ty české tam turisty dál posílají:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.