Silné bouřky zasáhly Slovinsko. Vykolejil vlak, půda zasypala autobus s cestujícími

Silné bouřky zasáhly v pondělí odpoledne a v noci na úterý Slovinsko. Dotklo se to i železniční dopravy. "Z důvodu mimořádné události (sesuv půdy po bouřce) bude prodloužena výluka trati mezi stanicemi Kresnice – Laze – Lublana Zalog. Kvůli pracím na trati je do 5. července připravena náhradní doprava po silnici na trase Lublaň – Litija a zpět," uvedly Slovinské železnice.

Podle slovinského portálu neurje.si, který se zaměřuje na zpravodajství o počasí, vykolejil vlak v pondělí ve 21:35, kdy u stanice Sava, ležící vzdušnou čarou asi 20 kilometrů od Lublaně, vjela souprava do půdy, která se na trať dostala po sesuvu. Ten způsobily vydatné deště v oblasti. Velkým štěstím pro všech 20 cestujících bylo, že vlak nejel plnou rychlostí, ta byla totiž snížena právě kvůli špatnému počasí.

[chooze:article;value:511909]

​Bouřka ve Slovinsku napáchala škody i jinde. Jak popsal slovinský portál dnevnik.si, silný vítr strhl střechu tělocvičny v Litiji, ve městě Zagorje ob Savi zaplavila voda několik domů a sesuv půdy poškodil autobus, přičemž se zranili dva lidé a zbytek se podařilo hasičům evakuovat.

Bouřky míří i do České republiky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal pro středu varování pro celé území. Na mapy a podrobnosti výstrahy se můžete podívat v tomto článku na TN.cz nebo na videu níže. Na TN Live budete moci ve čtvrtek od 11:00 sledovat Lovce bouřek s aktuálními informacemi k počasí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.