Tragický požár na Berounsku. V hořícím domě zůstali člověk a pes

V sobotu krátce po půlnoci vyjeli středočeští hasiči k požáru rodinného domu v Zaječově na Berounsku. "Na místo vyrazilo pět jednotek hasičů – dvě profesionální a tři dobrovolné. Do péče záchranářů jsme předali jednu osobu, která nám sdělila, že se v domě nachází ještě jeden člověk," sdělila redakci TN.cz k zásahu mluvčí středočeských hasičů Veronika Švorcová Mocová.

"Utvořili jsme tři průzkumné skupiny, které tuto osobu skutečně nalezly. Lékař ale na místě potvrdil její úmrtí," doplnila Mocová. Zásah byl podle mluvčí komplikovaný i proto, že se oheň dostal až pod střechu budovy. Hasiči navíc museli v domě zasahovat v kyslíkových maskách.

[chooze:article;value:510610]

Požár se jim podařilo dostat pod kontrolu až před šestou hodinou. Uvnitř pak nalezli také mrtvého psa. Proč začal dům hořet, zjišťují vyšetřovatelé.

"Pacienta, který se lehce nadýchal zplodin hoření jsme převezli do hořovické nemocnice na centrální příjem k dalšímu vyšetření. Jeho stav není vážný," dodala pak ke zraněnému mluvčí středočeské záchranné služby Monika Nováková.

Tragický konec měl také požár rodinného domu v Třebichovicích na Kladensku. Vyžádal si jeden lidský život (6/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.