Policie pátrá po Laře (13) a Nele (15). Odjely vlakem a nikdo neví, kde jsou

Po dvou dívkách z Hradce Králové pátrají policisté od pondělního odpoledne. Laru hledají v režimu dítě v ohrožení.

"Kamarádky ve věku 13 a 15 let nedorazily ráno do školy a domů se nevrátily. Šetřením se následně zjistilo, že si ráno na hradeckém hlavním nádraží zakoupily jízdenky do Pardubic a poté v Pardubicích do Ostravy," informovala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Obě dívky byly doposud bezproblémové a nikdy z domova svévolně neodešly. Rády společně navštěvují obchodní centra. V Ostravě nemá ani jedna příbuzné.

Lara je vysoká asi 160 centimetrů, má štíhlou postavu, tmavohnědé kudrnaté vlasy po ramena a viditelnou větší pihu na čele. Když odcházela z domu, měla na sobě modré rifle, pestrobarevné triko, tmavší bundu, růžový batoh Adidas a bílé sportovní boty Puma.

[chooze:article;value:506925]

Nela měří asi 145 centimetrů, má střední postavu a černé, rovné vlasy po ramena. Na sobě by měla mít modré rifle, pestrobarevné tričko, černou koženkovou bundu, černý batoh Vans a bílé sportovní tenisky. V očích má zelené kontaktní čočky.

"Policisté prověřili jejich oblíbená místa, jejich kamarády a příbuzné, nemocnice a další místa, kde by se mohly nacházet. Bohužel však bez kladného výsledku," poznamenala Kormošová. Žádá proto o pomoc veřejnost. "Kdo dívky zahlédl nebo by mohl podat jakoukoliv informaci k jejich pohybu, ať okamžitě zavolá na linku 158," sdělila mluvčí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.