Postarší řidič na dálnici zazmatkoval. Teď může přijít o řidičák

Na policejním dispečinku se rozezněly telefony a řidiči z D11 informovali operačního důstojníka o automobilu, který se na dálnici otáčí. Další řidič po chvíli upozornil policisty, že vůz už jede v protisměru v levém pruhu a situace je velmi nebezpečná.

Na místo nejprve vyjeli dálniční policisté, ale když po několika minutách dojeli na 97. kilometr, už tam zmatkujícího muže nenašli. Z dálničních kamer pak zjistili, co se stalo. Řidič najel na dálnici ve směru na Prahu a až pak zjistil, že chce jet směrem na Jaroměř, a tak se přímo na dálnici otočil a jel do protisměru.

Takto urazil asi 500 metrů, zastavil a znovu se přes všechny pruhy dálnice otočil. Podle registrační značky pak policisté 73letého muže zkontaktovali. Ten vše vysvětloval tím, že po novém úseku dálnice ještě nejel a popletl si nájezdy.

[chooze:article;value:505969]

I když se naštěstí nic nestalo, a řidič se k chybě přiznal, přesto mu hrozí roční zákaz řízení a desetitisícová pokuta.

Pokud se něco takového stane i vám a zjistíte, že jste v protisměru, rozhodně se na dálnici neotáčejte a necouvejte. Jediným řešením je zastavit při krajnici, rozblikat výstražná světla, auto opustit v reflexní vestě, odejít za svodidla a odtud dát 100 metrů od auta výstražný trojúhelník a zavolat na pomoc policii.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.