Rodiče pojmenovali syna Putin. Teď toho hořce litují

Rasul Džurajev se narodil před osmi lety v ruské Vladimirské oblasti mladým rodičům původem z Tádžikistánu. O jeho kuriózním příběhu píše portál Mirror.

Jméno Rasul se rodičům příliš nelíbilo a nechali se přesvědčit chlapcovým dědečkem, aby ho změnili. Ten si prosadil, že v té době už ročnímu vnoučkovi začnou říkat Putin. Ruského vůdce obdivoval.

Rasula přejmenovali na Putina v roce 2016. Po ruské agresi vůči Ukrajině si však rodiče uvědomili, že udělali chybu. Od té doby žádají úřady, aby synovi vrátili původní jméno. Marně.

[chooze:article;value:498326]

"Rodiče nás opakovaně kontaktovali kvůli změně synova jména, v současnosti to s nimi konzultujeme. Začali mít kvůli své volbě výčitky. Chtějí synovi vrátit jeho původní jméno, které dostal po narození," řekla vedoucí regionálního registračního úřadu z Vladimirské oblasti Jekatěrina Belousová.

Dědeček chlapce ale nesouhlasí, na jeho sympatiích k šéfovi Kremlu se nic nezměnilo. "Vladimir Putin je pro mě na světě muž číslo jedna. Je silný, chytrý a vzdělaný. Můj vnuk mu byl jako dítě velmi podobný, a proto jsem se mu rozhodl bez váhání jméno změnit," tvrdí Rahmon Džurajev.

[chooze:article;value:478749]

Putin není jeho jediným oblíbencem. Bratranec osmiletého Putina Džurajeva dostal jméno Šojgu po ruském ministru obrany. 

Podle statistik webu Naše jména žijí dva Putinové i v Česku. Ti ale mají s ruským prezidentem na rozdíl od malého Džurajeva shodné příjmení.

Velké odhalení na slavnostním večeru. Serena čeká druhé dítě (5/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.