Ve vyšetřování Vémoly jde do tuhého. Policie nařídila ho tajně sledovat

[chooze:gallery;value:30832]

Policisté ve spojitosti s vyšetřováním Karlose Vémoly zápasníka loni v listopadu tajně sledovali. Redakce TN.cz má k dispozici dokument, který to potvrzuje.

Jeho součástí jsou i fotografie a videozáznam. Příkaz k tomu vydal Okresní soud v Nymburce.

Sledovací akce předcházela razii, kterou ve Vémolandu provedli celníci 14. prosince 2022. Po domovní prohlídce si případ převzala kriminálka. Ta už MMA bijce měla podle informací TV Nova začít trestně stíhat za "neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami".

[chooze:article;value:500297]

Muži zákona mají po Vémolovi jít konkrétně kvůli jednomu mláděti tygra bílého. Pokud mu prokáží vinu, může podle zákona skončit až na tři roky za mřížemi.

Odmítá však, že by udělal cokoliv špatně. "Všude se teď dočítám, jak mi hrozí tři roky vězení. Tak to mi fakt nehrozí, i kdyby to, co si na mě vymysleli v udání, byla pravda, tak mi hrozí maximálně pokuta. Ale já jsem nic neudělal, a za tím si stojím. Dál jen pokračuje vyšetřování, protože naprosto nesouhlasím s jakýmkoliv nařčením," prohlásil v dubnu.

[chooze:article;value:500476]

Vémola tvrdí, že se ho někdo snaží očernit před očekávaným zápasem s Patrikem Kinclem, který se uskuteční 20. května.

Tomu, že jde v případu do tuhého, nasvědčuje i to, že právo na informování o čemkoliv souvisejícím si vyhradilo státní zastupitelství. To zatím ale mlčí, protože stále probíhají úkony trestního řízení.

Nechci se stavět do role trenéra, řekl Vémola. V liberecké hale hledal manželku (2/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.