Pohřešovaný muž z Liberecka se našel. Vyčerpaný seděl na břehu přehrady

Podle informací TV Nova muž čekal na místě, kde o den dříve zanechal svůj vůz. Tedy ve stejné oblasti, kterou celý den neúspěšně pročesávaly pátrací týmy složené mimo jiné i z hasičů a psovodů.

​Hlášení od svědkyně dostali policisté před půl devátou ráno. "Pohřešovaný muž se nacházel v blízkosti přehrady Rudolfov v Liberci. Na místo jsme okamžitě vyslali nejbližší motorizovanou hlídku," sdělila TN.cz krajská policejní mluvčí Ivana Baláková. "Zdravotníci si muže převzali do své péče. Žádné zranění neutrpěl, nicméně byl psychicky a fyzicky velmi vyčerpaný," dodala.

[chooze:article;value:502021]

Dominik zmizel v pondělí okolo páté hodiny ráno. Odjel do práce ve Cvikově na Českolipsku, do cíle ale nedorazil. Navíc měl vypnutý mobilní telefon. "O jeho vypátrání nás požádala jeho manželka, která má o něj obavy, protože nenastoupil do svého zaměstnání," sdělila Baláková.

Muže hledalo přes 80 lidí včetně dobrovolníků. "Nasazena byla i speciální technika – šestikolka z liberecké stanice a čtyřkolka z Tanvaldu," uvedli hasiči. Ti také v místě zřídili mobilní operační středisko, do pátrání zapojili i bezpilotní průzkumný letoun.

Když se muže ani do 21. hodiny nepodařilo najít, policisté pátrání přerušili. Do terénu se opět chtěli vydat v úterý ráno společně s potápěči, což nakonec nebylo třeba. "Svědkyni i veřejnosti, která se podílela na spolupráci při vypátrání muže, moc děkujeme," zakončila Baláková.

Žena beze slova odešla z domu. Našli ji v lese s poruchou vědomí (3/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.