Při střelbě v nákupním centru v Dallasu zemřelo devět lidí

Sedm lidí zemřelo na místě v Allen Premium Outlets a další dva byli prohlášeni za mrtvé v nemocnici, uvedl Jonathan Boyd, velitel hasičů ve městě Allen ležícího asi 40 kilometrů severně od centra Dallasu. Hasiči původně převezli do nemocnice devět lidí, dva z nich později zemřeli. Podle jeho slov zůstali tři lidé v kritickém stavu a čtyři byli stabilizováni.

Brian Harvey, šéf allenské policie uvedl, že podezřelého střelce "zneškodnil" městský policista, který podle jeho slov reagoval na nesouvisející telefonát v nákupním centru. Server NBC News uvedl, že policie se domnívá, že útočník jednal sám. O jeho motivu zatím není nic známo.

[chooze:article;value:476781]

Podle Janet St. Jamesové, mluvčí společnosti Medical City Healthcare, která provozuje několik traumatologických zařízení v severním Texasu, bylo v důsledku střelby přijato osm pacientů ve věku od 5 do 61 let.

https://twitter.com/AP/status/1655009824936022016?cxt=HHwWgMC-sdmq4_ctAAAA

Agentura Associated Press uvedla, že střelec vystoupil před nákupním centrem ze stříbrného sedanu a začal střílet do lidí. Moment údajně zaznamenala palubní kamera automobilu a video se krátce po incidentu objevilo na internetu. Nahrávka zachycuje střelce, který vystoupil z vozidla před obchodním centrem a okamžitě začal střílet na lidi na chodníku. Než vozidlo, které video nahrávalo, odjelo, bylo slyšet více než tři desítky výstřelů.

Analýza údajů agentury AP/USA Today ukazuje, že letos ve Spojených státech dochází k masovým vraždám překvapivě často, v průměru zhruba k jedné týdně.

Bílý dům uvedl, že prezident Biden byl o střelbě informován a že administrativa nabídla podporu místním představitelům. Republikánský texaský guvernér Greg Abbott, který po minulých masových střelbách podepsal zákony zmírňující omezení pro střelné zbraně, označil střelbu za "nevýslovnou tragédii".

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.