V Česku se záhadně ztratilo několik mladých dívek a žen. Policie si neví rady

[chooze:gallery;value:31385]

Ročně policie v Česku pátrá i po stovkách dětí a mladých lidí. Hodně z nich se podaří nalézt v poměrně krátkém čase, některé případy však policie nedokáže rozklíčovat ani za po letech. Podle policejních statistik se například v roce 2020 ztratilo 2 569 osob mladších 18 let, policie však našla jen necelých 2 300 z nich. 

Tyto dívky pochází z různých koutů České republiky, ale jedno mají společné, v posledních dvou týdnech po nich pátrá policie napříč celou zemí. Pokud pohřešované uvidíte, nebo o jejich pohybu máte jakékoliv informace, zavolejte na linku 158.

Aneta Zatloukalová

Přerovští kriminalisté hledají čtrnáctiletou Anetu Zatloukalovou, jejíž zmizení blízcí ohlásili 25. dubna. Podle policistů dívka působí o něco starší, než ve skutečnosti je. Její zdánlivé stáří policie odhaduje na 16 až 17 let. Aneta má dlouhé blond vlasy a modré oči. Podle dostupných informací je dívka spíše hubenější postavy a měří asi 160 cm. 

Daniela Pálčiková

Berounští kriminalisté pátrají po dvaadvacetileté Daniele Pálčikové z Králova Dvora. Její zmizení oznámila její matka, se kterou mladá žena komunikovala přes SMS zprávy naposledy 20. dubna. Pohřešovaná měla přespat u kamarádky, další den se však nevrátila domů. Daniela má od té doby nedostupný telefon a nikomu o sobě nedala vědět. Podle policie by mohla být ohrožená na životě a na zdraví. "Vzhledem k tomu, že Daniela trpí autoimunitní poruchou, musí pravidelně navštěvovat lékaře," informovala policie.

Daniela má hnědé oči, středně dlouhé rovné vlasy hnědé barvy s blond melírem, barva vlasů na fotografii není totiž aktuální. Nosí dioptrické brýle, které ale nemusí mít zrovna na sobě. Naposledy na sobě měla modrý kabát pod kolena, černé džíny, černé plátěné tenisky a černý batoh.

Nikol Chudá

Policisté pátrají i po patnáctileté Nikol. Podle dostupných informací se dívka naposledy viděla s matkou 20. dubna, když ráno odcházela do školy. Tam byla ještě po celou dobu výuky, následně se však nevrátila domů. "Není známo kde a u koho se pohřešovaná zdržuje, v minulosti se pohybovala v obchodních centrech na území hlavního města Prahy ve společnosti dalších mladých osob, kdy bylo zjištěno, že experimentovala s drogami," informovala policie.

Dívka je asi 160 centimetrů vysoká, má krátké černé vlasy a nosí brýle. Naposledy na sobě měla černou mikinu s nápisem, černé tepláky, bílé boty a černý batoh.

Žaneta Homolová

Po sedmnáctileté Žanetě Homolové z Brněnska vyhlásila policie pátrání 18. dubna. Podle policistů je dívka vysoká asi 170 centimetrů. Má rovné hnědé vlasy a oči téže barvy. Více informací policie zatím nezveřejnila. 

Viktorie Aksenjuková

24. dubna vyhlásili pražští kriminalisté pátrání i po patnáctileté Viktorii Aksenjukové. Mladá dívka podle policie působí o pár let starší, než skutečně je. Její zdánlivé stáří se pohybuje mezi 18 až 23 lety. Viktorie je vysoká asi 170 centimetrů, má tmavě hnědé vlasy a hnědé oči.

Dvojnásobná vražda u Brna. Policisté vypátrali podezřelého muže (4/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.