Inspekce uzavřela pekárnu Tesca v Bílině. Pronikal tam prach z rekonstrukce

[chooze:gallery;value:31205]

Inspektoři ze SZPI provedli kontrolu v prodejně Tesca v ulici Sídliště Za Chlumem v Bílině na Teplicku. "V pekárně, kde se rozpékají a skladují zmrazené polotovary, zjistili výskyt prachu a nečistot z rekonstrukce sousedních prostor," informovala Státní zemědělská a potravinářská inspekce na facebooku.

"S ohledem na zjištěné nedostatky jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz užívání prostor vztahující se na prostory pekárny," doplnili inspektoři.

[chooze:article;value:499331]

V době kontroly totiž probíhala v zázemí provozovny rekonstrukce hlavní chodby. Právě z ní se přes další chodbičku vstupuje do pekárny. "Hotové pečivo se odtud přepravuje hlavní chodbou na prodejní plochu," popsala SZPI.

Pekárna však neměla dveře a od hlavní chodby byla chodbička oddělena pouze zelenou plachtou. "Důsledkem nedostatečného zakrytí rekonstrukce byl zvýšený výskyt prachu v okolních prostorách, včetně pekárny. Jemný prach se nacházel na skříni na plechy i na sousedním mrazicím zařízení s pekařskými polotovary, což je patrné i z pořízené fotodokumentace," popsali hygienici s tím, že v rozporu s hygienickými požadavky byl také poškozený strop. Z toho se odlupovala omítka.

"K uzavření pekárny došlo ve finální fázi rekonstrukce prodejny, krátkodobé uzavření bylo i v našem plánu v návaznosti na probíhající práce," řekl TN.cz mluvčí Tesca Michal Kuzmiak.

Rekonstrukce by měla být dokončená příští týden. "Po kontrole SZPI by mělo dojít k opětovnému otevření pekárny," uzavřel Kuzmiak.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce pravidelně zveřejňuje výsledky kontrol v případě, že narazí na různé problémy v provozovnách. Jejich seznam je pak dostupný na webu potravinynapranyri.cz.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.