Při požáru rodinného domu zemřel muž. Ženu museli ošetřovat záchranáři

"Tři hasičské jednotky zasahovaly ve čtvrtek odpoledne u požáru v rodinném domě ve Frýdku-Místku, v místní části Bahno," informoval mluvčí hasičů Jakub Kozák. Na místo museli přijet i záchranáři a policisté. Hořet dům začal krátce před 17. hodinou.

"Posádka Zdravotnické záchranné služby již nemohla pomoci 51letému muži, který se nacházel uvnitř domu. Následkům požáru podlehl před jejich příjezdem," sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. "Ošetřena byla o dva roky mladší žena, která jevila známky interních obtíží. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče ji záchranáři ponechali na místě události, její transport do zdravotnického zařízení nebyl nutný," dodal.

[chooze:article;value:495279]

Muže našli v hořícím domě hasiči, kteří dovnitř vnikli v dýchací technice a s termokamerou. "Samotný požár dostaly jednotky pod kontrolu přibližně za čtvrt hodiny po příjezdu na místo, v průběhu zásahu hasiči vypnuli přívod elektřiny a plynu. Pro odvětrání nasadili přetlakový ventilátor," uvedl Kozák.

Hasiči průzkumem zjistili, že v domě majitelé nenainstalovali detektor kouře. Na místě po dohašení zůstali policisté i hasiči. "Budou společně provádět ohledání místa zahoření," oznámila policejní mluvčí Eva Michalíková. 

Zatím totiž není jasné, co požár způsobilo. Šetřit to společně budou hasiči i specialisté z řad policie.

[chooze:gallery;value:30815]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.