Zpívala s Elvisem i se slavnou dcerou Whitney. Zemřela Cissy Houstonová

Cissy Houstonová skonala ve svém domě v New Jersey obklopena rodinou. Kvůli Alzheimerově nemoci byla v hospicové péči, uvedla agentura AP.

Během své dlouhé a bohaté kariéry zpívala s bezpočtem hvězd. Jako sboristka doprovázela Elvise Presleyho či Arethu Franklinovou.

Vydala několik sólových alb, byla vyhledávanou doprovodnou zpěvačkou. Nahrála více než 600 písní s interprety jako David Bowie, Paul Simon, Jimi Hendrix či Beyoncé. A zpívala i se svou dcerou Whitney, již přivedla na koncertní pódia a která byla v roce 2012 nalezena mrtvá ve vaně v Beverly Hills. Její smrt uzavřeli vyšetřovatelé jako nešťastnou náhodu.

[chooze:article;value:577288]

​Cissy Houstonová, rodným jménem Emily Drinkardová, se narodila roku 1933 jako nejmladší z osmi dětí dělníka a ženy v domácnosti. Už v pěti letech založila se třemi sourozenci gospelovou skupinu, která fungovala 30 let.

Do populární hudby ji podle CNN přivedl druhý manžel John Russell Houston, hudební manažer a otec Whitney. Žili spolu od roku 1959, rozešli se po 31 letech. Neteřemi Cissy Houstonové byly zpěvačky Dionne a Dee Dee Warwicková, operní pěvkyně Leontyne Priceová pak její sestřenicí.

Filmová scéna v slzách: V 78 letech zemřel uznávaný herec Ron Hale (10/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.