Rodina ze Zbraslavi našla doma hroznýše. Sousedům utekl z terária

Rodina na pražské Zbraslavi našla ve svém bytě nečekaného návštěvníka – hroznýše ukrytého v oblečení ležícím na sušičce. Podobných případů přibývá, podle policie je každý týden odchycen nějaký exotický mazlíček. Nejčastěji se jedná o hady, papoušky nebo ještěrky.

Had utekl z terária a po stoupačkách se dostal do koupelny sousedů, kde si našel teplé místo na sušičce. Když ho vyděšená rodina večer objevila, okamžitě zavolala městskou policii.

[chooze:article;value:563262]

​Policie hroznýše okamžitě odchytla a odvezla na stanici. "Použijeme přepravní vak. Na větší hady se v případě odchytů dají použít kleště. My jsme je nejčastěji odchytávali v koupelnách," upozorňuje Radek Bogdan z odchytové služby pražské městské policie.

Minulý týden policie odchytla dvoumetrovou krajtu, a podobných zásahů stále přibývá. "Každý týden máme nějaký přírůstek. Had, pavouk na benzínové pumpě. Zajišťovali jsme i aligátora na Praze 6, kdy ho majitel strčil k rybníčku," říká vedoucí útulku v Praze-Troji Václav Steinbauer.

Pokud někdo najde doma hada, měl by okamžitě zavolat městskou policii na linku 156 a nesnažit se ho odchytit sám. "Vůbec se k němu nepřibližujte, nesnažte se ho zahnat do kouta. Prostě si ho nevšímejte a opatrně opusťte prostor," dodává Bogdan.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.