KLDR buduje "neporazitelnou armádu". Kim Čong-un na vše osobně dohlíží

Severokorejský vůdce Kim Čong-un osobně dohlížel na výcvik jednotek speciálních operací KPA. Tamní agentura KCNA o nich hovoří jako o "stěžejní síle ozbrojených sil KLDR", která má umět "zničit nepřítele bez zaváhání".

Jednotky mají být stěžejní silou v odstrašování a mají demonstrovat, že KLDR je schopna vést válku. Podle Kim Čong-una je hlavní cílem jednotek vytvořit armádu "nesrovnatelnou s jakoukoliv jinou".

Cvičení se měla soustředit na posuzování bojové připravenosti vojáků, a to včetně jejich duševní i fyzické stránky. Kim Čong-un byl údajně s výsledky spokojen a armádu pochválil za to, že se pevně připravila politicky, ideologicky, vojensky, technicky i fyzicky.

[chooze:article;value:576923]

​Cvičení přichází v době, co si lídři Severní i Jižní Koreje vzájemně vyhrožují zničením. Podle agentury Yonhap měl prezident Jižní Koreje Yoon Suk Yeol prohlásit, že pokud se KLDR pokusí použít jaderné zbraně, bude čelit "zdrcujícímu úderu" ze strany jihokorejsko-americké aliance, který by ukončil diktátorský režim.

Podle portálu NK News měl Kim Čong-un den poté prohlásit, že pokud Soul naruší suverenitu KLDR, Severní Korea "bez váhání použije všechny útočné síly, které má, včetně jaderných zbraní". Dodal, že nejde o zastrašování, ale svá slova myslí vážně.

Kim Čong-un vyzval k přípravám na válku. Severní Korea vypálila rakety (02/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.