Omán, skrytý klenot Orientu, který vás překvapí svou krásou, rozmanitostí a exotickou atmosférou!

Salalah, toto úchvatné město v jižním Ománu, nabízí krásné pláže, jako je Al Mughsail, kde na jedné straně najdete průzračné moře a na druhé dramatická černá skaliska. Pro ty, kdo dávají přednost klidnějším a méně navštěvovaným místům, je ideální pláž Fazayah, která nabízí útočiště daleko od davů turistů.

​Ománská architektura a historie je patrná na každém kroku. Můžete navštívit mešitu sultána Kábúse nebo prozkoumat archeologický park Al-Balid, kde lze objevovat dávnou minulost této fascinující země. Omán však není jen o historii, nabízí také úchvatné přírodní krásy, jako je pohoří Jabal Samhan či údolí Wadi Darbat s vodopády, kde se otevírá pohled na malebnou krajinu, bujnou zeleň a křišťálově čistou vodu. Nezapomenutelným zážitkem je pohled na stovky velbloudů, které potkáte během svých cest.

​Chcete zažít něco opravdu výjimečného? Vydejte se na jedinečný výlet s názvem „Kouzelná poušť: od západu slunce do svítání“. Představte si noc strávenou pod hvězdnou oblohou v srdci ománské pouště, kde ticho a klid vytvářejí neopakovatelnou atmosféru. Nejkrásnější východy slunce si vychutnáte u lahodné snídaně v této netradiční oáze klidu – romantika a dobrodružství v jednom.

​A co by byla dovolená bez skvělého jídla? Ománská kuchyně je bohatá na chutě a vůně, které si zamilujete. Místní pokrmy kombinují koření, čerstvé suroviny a originální recepty. Mořské plody jsou nepostradatelné a dodnes patří mezi nejvýznamnější suroviny v kuchyni. „Tradiční ománská jídla jsou podávána ve velkých hrncích či mísách, z nichž si každý člen rodiny nebo skupiny přátel nabírá rukou, bez použití příborů. Tento způsob stolování posiluje sounáležitost a vzájemné sdílení, tradice, která se v Ománu udržuje dodnes,“ říká obchodní ředitelka CK Blue Style a expertka na cestování Lenka Pátek.

​Pokud toužíte poznat Omán do hloubky, je tu pro vás poznávací zájezd Okruh Ománem. Během několika dní zažijete to nejlepší z této země, od kouzelného města Muscat přes tradiční Súr až po kulturní poklady Nizwy. Okruh je sestaven tak, abyste mohli objevovat rozmanitost Ománu, jeho přírodní scenérie, kulturní dědictví i moderní život. Na závěr vás čeká návrat do Salalah, kde si můžete vybrat pro svůj pobyt pětihvězdičkové hotely. Doporučujeme hotel Crowne Plaza Salalah nebo hotel Hilton Salalah Resort, které jsou zárukou kvality, komfortu a perfektního servisu. Samozřejmostí je stravování all inclusive, které vám umožní vychutnat si místní i mezinárodní speciality. Těšit se můžete na bazény pro děti i dospělé, wellness centrum, fitness a další možnosti sportovního vyžití.

Omán je zemí, která vás okouzlí a zanechá ve vás nezapomenutelné vzpomínky. Vydejte se na dovolenou, kde kombinujete odpočinek na pláži, poznávání nové kultury a dobrodružství v exotické přírodě.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.