Koreje si vyhrožují zničením. Olej do ohně přilila i Kimova sestra

Sestra severokorejského vůdce Kim Jo-čong se pustila do Jižní Koreji. Ve čtvrtek posměšně okomentovala jihokorejskou raketu Hyunmoo-5 přezdívanou "monstrum", kterou země poprvé představila v úterý na vojenské přehlídce u příležitosti Dne ozbrojených sil. Informovala o tom jihokorejská zpravodajská agentura Yonhap.

Prezident Jižní Koreji Yoon Suk Yeol totiž prohlásil, že pokud se jejich severní soused pokusí použít jaderné zbraně, bude čelit "zdrcujícímu úderu" ze strany jihokorejsko-americké aliance, který bude mít za následek konec diktátorského režimu.

[chooze:article;value:576466]

​"Kdyby měli určitou dávku zdravého rozumu, kdo by mohl mluvit o 'konci režimu' a u toho se chlubit obrovskou zbraní, která je ale zbytečná?" prohlásila Kim. Odsoudila také účast amerického těžkého bombardéru B-1B na slavnostní přehlídce. Označila to za "scénu, která je možná pouze v kolonizované Jižní Koreji".

Ve středu, den po vojenské přehlídce, severokorejský diktátor Kim Čong-un prohlásil, že pokud Soul naruší suverenitu jeho země, je připravený použít proti svému jižnímu sousedovi jaderné zbraně, a to bez zaváhání. S odvoláním na státní média na to upozornil nezávislý portál NK News zaměřený na Severní Koreu.

Můžeme okupovat Jižní Koreu, pohrozil v únoru Kim Čong-un:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.