Zaútočíme bez zaváhání, rozzuřil se Kim. Chce nasadit všechny jaderné zbraně

Severokorejský vůdce Kim Čong-un prohlásil, že je připravený nasadit jaderné zbraně proti Jižní Koreji, a to bez zaváhání. S odkazem na státní média o tom v pátek informoval nezávislý portál NK News zaměřený na Severní Koreu.

Kim zdůzarnil, že pokud jihokorejská armáda naruší suverenitu jeho země, Severní Korea "bez váhání použije všechny útočné síly, které má, včetně jaderných zbraní". Dodal také, že nejde pouze o zastrašování, ale o realistickou předpověď.

[chooze:article;value:576466]

​Jadernými zbraněmi Kim pohrozil při středeční návštěvě jednotky speciálních sil, tedy den poté, co Jižní Korea uspořádala vojenskou přehlídku ke Dni ozbrojených sil, na které předvedla novou balistickou raketu "monstrum". Vojenské přehlídky se zúčastnili i američtí vojáci a technika, čímž Spojené státy podle jihokorejských novin Korea Herald demonstrovaly bezpečnostní závazek vůči svému spojenci.

Jihokorejský prezident Yoon Suk Yeol na přehlídce poslal jasný vzkaz svému severnímu sousedovi. "Pokud se Severní Korea někdy pokusí použít jadernou zbraň, čeká ji rozhodná a zdrcující odpověď našich ozbrojených sil a spojenců z USA. A to bude den, kdy její režim skončí," prohlásil Yoon.

Na březnové cvičení Američanů a Jihokorejců zareagovala Severní Korea vlastním nácvikem. Kim si vlezl do tanku:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.