Tlaková níže žene do Česka prudký déšť, varuje ČHMÚ. Teploty ještě klesnou

Slunečného víkendu se Češi tentokrát nedočkají. "V pátek nás bude ovlivňovat tlaková níže nad jižní a jihovýchodní Evropou a o víkendu se dostaneme pod vlivem výškové tlakové níže nad alpskou oblastí," popsali meteorologové z ČHMÚ na sociální síti X.

Právě ta bude o víkendu vyvolávat hutné srážky nad celým Českem. "Toto rozložení tlakových útvarů pro nás znamená velkou oblačnost a četné srážky v podobě občasného, na horách i trvalejšího deště téměř na celém území," vysvětlili meteorologové.

[chooze:article;value:576662]

V extrémních případech by mohlo přes víkend napršet až 60 mm srážek. "Do nedělního rána naprší většinou od 2 do 25 mm, na horách pak od 25 do 60 mm srážek. Ranní teploty se do konce týdne budou udržovat od 10 do 5 °C," předpověděli zástupci ČHMÚ.

Nejchladnější bude podle nich nedělní ráno. "V neděli na západě teplota klesne ještě níž a zde se místy mohou objevit i přízemní mrazíky," upřesnili meteorologové a doplnili, že odpoledne se má však oteplit. "V pátek a v sobotu se denní teploty budou pohybovat jen kolem 10 °C, v neděli se trochu oteplí a teplota se někde dostane až k 15 °C," slíbili.

[chooze:article;value:576381]

Vyšších teplot se Češi dočkají začátkem příštího týdne. "Nový pracovní týden přinese i zmenšování oblačnosti a srážky by měly být jen výjimečnou záležitostí. Teploty přes den se už budou dostávat až k 20 °C, v druhé polovině týdne i přes tuto hranici," uzavřeli zástupci ČHMÚ.

Počasí o víkendu: Budete se cítit jako v reklamě na podzim, slibují meteorologové (10/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.