Taneční nabírají v Česku na popularitě. Zájem o ně mají více chlapci

Mladé lidi na tanečních přitahuje nejen šance naučit se něco nového a zatančit si, ale prý také možnost navázat bližší vztahy. "Chápou, že je to součást nějakého společenského vzdělání, nějakého takového skillu do společnosti, který by každý měl mít," popsal majitel tanečních kurzů Vavruška Jakub Vavruška.

"V současné době jsou čím dál populárnější, mnoho mladých lidí právě chodí do tanečních, a musíme dokonce i odmítat," upozornila organizátorka tanečních kurzů DKO Jihlava Jana Valentová.

[chooze:article;value:577046]

Navíc už prý dávno neplatí, že by taneční byly oblíbené jen mezi dívkami. Ba naopak. "Dokonce v některých kurzech mají pánové lepší docházku než slečny. Takže už to není tak, že by v sále seděla řada opuštěných slečen," sdělil Vavruška.

Zájem o tanec je prý ale napříč všemi generacemi. "Ta popularita společenského tance, jednak díky různým pořadům, vašemu seriálu a všemu dalšímu, stoupá. Takže tančí opravdu lidi od útlého věku až po seniorské kategorie," vysvětlil Vavruška.

Například pan Svoboda v Liberci učí tančit už třetí generaci. Za 38 let mu prošlo tanečními kurzy 20 000 lidí, tedy zhruba pětina obyvatel Liberce.

[chooze:article;value:576999]

"Na každém je poznat, kdo v té společnosti byl a kdo tanečními prošel. A je jedno, jestli je to budoucí intelektuál nebo nějaký zedník, na každém je to v tom pozitivním smyslu vždycky znát," vysvětlil organizátor tanečních kurzů Josef Svoboda.

Tradičně nejoblíbenějším tancem je blues. A to proto, že je pomalý a poměrně jednoduchý na naučení. "Co dá trošičku více námahy, je třeba walz nebo takový jive, cha-cha. Musí se trefit do muziky, udržet se v tempu hudby," doplnil Svoboda.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.