Na Blízkém východě zuří boje. Jak je to s bezpečím turistů, popsala mluvčí cestovky

"Nestává se, že by vědomě lidé rušili zájezdy nebo se odvraceli od těch lokalit, které jsou dejme tomu blíže, ale spíše se jednotky klientů dotazují, jestli je situace v dané destinaci bezpečná a jestli bychom jim doporučili zájezd realizovat. Ale nevnímáme, že by třeba o Egypt nebo Turecko nebo i Španělsko klesal zájem u českých zákazníků," shrnula Ekrt Jirušková.

Aby bylo jasné, že turistům v určité lokalitě nic nehrozí, tak podle Ekrt Juruškové cestovní kanceláře spolupracují se svými delegáty a pracovníky na místě a zároveň respektují pokyny ministerstva zahraničí a veškeré pokyny, které vydávají místní úřady.

"V tuhle chvíli, kromě samozřejmě Izraele a Iránu, v těch klasických dovolenkových destinacích panuje z našeho pohledu bezpečí. Zároveň v těch klasických dovolenkových destinacích je všechno připraveno. Tam probíhá vše naprosto ve standardním režimu. Jediné, co opravdu je ovlivněno tímto konfliktem, je, že se v tuhle chvíli nekonají jednodenní fakultativní výlety do destinací poblíž Izraele," dodala Ekrt Jirušková.

[chooze:article;value:576723]

​A eviduje Invia nějaký pokles počtu letů? "Do Jordánska opravdu počet ubyl, nebo ten turistický ruch se snížil, dejme tomu o 80 procent. Kleslo to při vypuknutí konfliktu a od té doby se zatím kapacity nezvyšovaly," reagovala mluvčí cestovky.

Ale tím, že už konflikt na Blízkém východu trvá delší dobu, tak lidé jsou podle Ekrt Jiruškové více imunní vůči zprávám z oblasti. "Takže jsme nezaznamenali nějak zvýšený zájem ze strany klientů se informovat, jestli jejich dovolená proběhne bezpečně," vyjasnila. Na celý rozhovor se můžete podívat pod titulkem článku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.