Princezna Kate dojala veřejnost. Setkala se s dívkou, která trpí vážnou nemocí

[chooze:gallery;value:22194]

Jak oznámil Kensingtonský palác, princezna Kate se pomalu vrací ke svým královským povinnostem. Ve středu na hrad Windsor pozvala 16letou Liz Hattonovou, která trpí agresivní formou rakovinu a lékaři jí dávají jen pár měsíců života, píše web BBC News.

"Bylo nám opravdu potěšením setkat se s Liz ve Windsoru. Je to mladá talentovaná fotografka a její kreativita a síla nás oba inspiruje. Moc děkujeme za to, že jsi s námi sdílela fotografie i svůj příběh," připsala Kate i jménem manžela ke dvěma fotografiím ze středečního setkání, které zveřejnila na instagramu.

A zejména prvním zveřejněným snímkem princezna dojala veřejnost. Na fotografii totiž dívku vřele objímá. Kromě toho Kate ukázala, že na hrad s Williamem pozvali nejen Liz, ale i celou její rodinu.

[chooze:article;value:576280]

Setkání s Liz bylo o princeznu možná o to emotivnější, že ona sama před měsícem ukončila chemoterapii. "I když jsem ukončila chemoterapii, moje cesta k uzdravení a plnému zotavení je dlouhá a já musím i nadále brát každý den tak, jak přichází," svěřila se Kate v emotivním videu.

Zákeřnou nemoc princezně lékaři diagnostikovali na začátku letošního roku během pooperačních vyšetření poté, co v prosinci podstoupila plánovanou operaci břicha. Kate se poté stáhla z veřejného života a soustředila se jen na léčbu a na svou rodinu. 

Princezna Kate ukončila chemoterapii. Podívejte se na reportáž TV Nova (09/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.