Počasí chystá otočku. Teploty znovu vystřelí vzhůru, hlásí meteorologové

Počasí jako na houpačce – i tak by se dala označit změna počasí, která nás podle předpovědi v následujících dnech zasáhne. Zatímco první říjnové dny byly spíše zatažené a teploty klesaly, v tom druhém týdnu se značně oteplí.

"V příštím týdnu po přední straně tlakové níže nad britskými ostrovy k nám bude proudit teplý vzduch od jihozápadu. Ve středu bude přes naše území přecházet studená fronta," vysvětlil teplotní vzestup Český hydrometeorologický ústav.

[chooze:article;value:576288]

​V pondělí by se měly teploty vyšplhat k 15 až 19 stupňům Celsia. Zataženou až oblačnou oblohu vystřídá polojasná až oblačná a foukat bude slabý jihovýchodní vítr o rychlosti 1 až 4 m/s. Na Moravě a ve Slezsku by mohl být přechodně i mírný.

Zatím to vypadá, že nejteplejším dnem příštího týdne bude úterý. Meteorologové předpovídají, že by mohlo být až 21 stupňů Celsia. Denní maxima mezi 14 až 19 stupni se mají držet až do čtvrtka. V noci klesnou teploty nanejvýš k 7 až 12 stupňům.

"V závěru období počasí u nás ovlivní od jihozápadu teplá fronta," dodávají meteorologové. Přesnou předpověď na konec týdne ale zatím neuvádí.

Podívejte se na počasí na následující dny:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.